Over ons

KNNV, afdeling Wageningen en omstreken

Onze actieve afdeling in het midden van het land, organiseert regelmatig werkgroepavonden. Ook niet-leden zijn welkom (na aanmelding bij de werkgroepcoördinator) bij onze activiteiten.
Onze afdeling heeft als werkgebied de gemeenten Ede, Nederbetuwe, Overbetuwe, Renkum, Rhenen, Veenendaal en Wageningen. De afdeling telt op dit moment ca. 450 leden, waarvan 95 % binnen deze gemeenten wonen.

Ons bestuur

Janneke Hoekstra, voorzitter (voorzitter@wageningen-eo.knnv.nl)
Ernst van Rijssel, secretaris (secretaris@wageningen-eo.knnv.nl)
Ineke Ammerlaan, penningmeester (penningmeester@wageningen-eo.knnv.nl)
Marina Karsten, bestuurslid natuurbescherming (marinaknnv@gmail.com)
Beoogd lid: Rob Jongman

Werkgroepen en Commissies

Binnen onze afdeling zijn er verschillende Werkgroepen en Commissies. Je bent ook als niet-lid welkom op een bijeenkomst om een kijkje te komen nemen. Meld je vooraf wel even aan bij de coördinator van de betreffende werkgroep.

Lidmaatschap en verenigingsblad

Als lid van de afdeling Wageningen en omstreken ben je automatisch lid van de landelijke vereniging met ruim achtduizend leden.  De landelijke vereniging bestaat uit ruim vijftig afdelingen verspreid over het gehele land. De leden ontvangen het verenigingsblad Natura met onder andere informatieve artikelen over natuur en natuurbescherming.
Het verenigingsblad Urtica is het mededelingenblad van KNNV Wageningen en omstreken en verschijnt viermaal per jaar. Het blad bevat normaal gesproken alle activiteiten van de afdeling, maar in verband met corona publiceren we de activiteiten uitsluitend op de website en via de nieuwsbrief. De Urtica is ook digitaal beschikbaar.

Lidmaatschap per jaar van KNNV, afdeling Wageningen en omstreken, inclusief het kwartaalblad Urtica én het landelijke blad Natura.
De contributie over 2022 wordt vastgesteld op de ALV op 24 maart 2021.

20212022
Leden€ 34,50€ 34,50
Huisgenootleden € 13,50€ 13,50
Jeugdleden (t/m 25 jaar)€ 20,00€ 20,00
Urtica-abonnee€ 13,00€ 13,00

ING rekeningnummer NL54INGB0001010176 t.n.v.  KNNV afdeling Wageningen e. o.
De contributies dienen uiterlijk 1 mei te zijn betaald. Na die datum wordt € 2,50 extra in rekening gebracht