Vogelwerkgroep: Valenberg Ede Nachtzwaluw

[Foto: Andrzej Łuczak, woochuck@onet.eu]

Avondexcursie per fiets

Een avond-fiets-excursie naar een gebied van aan de rand van de Edese Heide.

Van Natuurmonumenten en Defensie hebben wij toestemming om 1x per jaar in de avonduren na zonsondergang dit gebied te betreden in de hoop de Nachtzwaluw in de schemering te zien en horen, tegenover uitkijkpunt Valenberg bij Mossel op de Planken Wambuis.

We verzamelen om 20.30 uur op de parkeerplaats tegenover de schaapskooi op de Ginkelse Heide in Ede, gelegen aan de N224 (bij restaurant Juffrouw Tok) en fietsen dan gezamenlijk richting uitkijkpunt Valenberg.

We zullen in alle rust aan de bosrand langs de heide wachten op wat komen gaat en in het donker terugfietsen naar de N224.
De gemeente Ede heeft toestemming gegeven om via de kortste route – Ginkelse Heide en het bos – terug naar Wageningen te fietsen.

Houd er rekening mee dat we pas tegen 23.00 uur weer terugfietsen dus zorg voor warme kleding, iets warms te drinken en goede fietsverlichting!
(Bij knmi code geel, oranje of rood gaat de excursie niet door).

Tevoren opgeven is niet nodig.

Info: secretaris.vwg.wageningen.eo@gmail.com.

Datum & tijd
do 13 juni 2024 om 20:30
Vertrekplaats

verzamelen om 20.30 uur op de parkeerplaats tegenover de schaapskooi op de Ginkelse Heide in Ede, gelegen aan de N224 (bij restaurant Juffrouw Tok)
Om 19.15 uur vertrekken er fietsers (snelheid níet-elektrisch!) vanaf de Veerweg / hoek Holleweg via Onderlangs, Oranje Nassau Oord en Schaapsdrift naar de Schaapskooi. Wie (onderweg) wil aansluiten is van harte welkom