Natuurwandeling

[Foto Lenie Huitzing]

Fietsexcursie van een kleine 35 km naar de Marspolder o.l.v. Leny Huitzing en Henrik de Nie door een prachtig landschap gedomineerd door de Cuneratoren. Onderaan de Grebbeberg groeien interessante planten als Besanjelier en Pijpbloem. Ook langs de Marsdijk staat  boeiende flora en zien we vogels op de Rijn. Door winning van zand en klei in de Marspolder – ooit een uiterwaard van Rhenen – is door samenwerking van Geldersch Landschap en Geldersche Kastelen met de zandwinner, een mooi natuurgebied ontstaan. Het water in de zandwinningsplas is bijzonder schoon. Hopelijk zien we de blauwborst en de ijsvogel, mogelijk ook de boomvalk die er op libellen jaagt. (Voor de vogels: lees Fietsen langs een oude Rijnstrang door Frans Jacobs in het Wandel/Fietsboekje bij Wat vliegt Waar. ISBN 987-90-9025338-1). Langs het fietspad om de plas is veel ‘plukfruit’ aangeplant.

Afhankelijk van hoe snel we vorderen fietsen we door Kesteren terug naar de Waalbandijk dan wel direct vanaf de zandwinningsplas. We streven ernaar rond 12.30 uur bij het Opheusdense Veer te zijn – geld meenemen dus.

Een fietsgroep van meer dan 10 deelnemers vinden wij ongewenst. Meld je daarom vóór 18 juli  aan op een van bovengenoemde nummers. Heb je een geel hesje: trek het aan.

Bel bij ‘slecht weer’ rond 8.30 naar 0317-417943 om te checken of de fietstocht wel doorgaat.

Datum & tijd
do 18 juli 2024 van 9:30 tot 12:30
Vertrekplaats

Verzamelen bij de Grebbesluis direct oost van de Grebbeberg.