Excursie Dagvlinders en Libellen – Voorsterbos / Waterloopbos in Flevoland

Wil je eens dagvlinders en libellen zien in een andere omgeving, ga dan mee met deze dagexcursie. Omdat het wat verder weg is gaan we een hele dag op pad. De lunch nuttigen we in het gebied, dus zelf lunchpakket en drinken meebrengen.

Aanmelden voor deze excursie kan door een e-mail te sturen naar Paula Goudzwaard: paulagoudzwaard@online.nl, graag onder vermelding van wie een auto ter beschikking heeft en hoeveel extra passagiers mee kunnen rijden.

Bij aankomst in het Waterloopbos (als onderdeel van het Voorsterbos), sluit de KNNV-er en insectenkenner Frans van Alebeek zich bij ons aan. Hij woont in deze omgeving en weet de bijzondere plekken in dit gebied, met name waar de libellen zich mogelijk ophouden. Tineke van der Sar en Frans hebben de routes vorig jaar al verkend. In het Waterloopbos liggen restanten van modellen van grote waterwerken uit de hele wereld als historisch ruïnes in de openlucht. Hier zijn ooit honderden onderzoeken uitgevoerd naar het gedrag van water. En dit water trekt ook bijzondere natuur. Het bos is vrij toegankelijk en dankzij het stromende water kunnen we hier bijzondere libellen verwachten. Wandelroutes door het Voorsterbos leiden o.a. langs rabatten en de Zwolsevaart waar de oevers natuurvriendelijker gemaakt zijn. De routes gaan we invullen aan de hand van Tinekes ervaring en de animo van de deelnemers. Op deze site alvast een indruk van het gebied:

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/voorsterbos/route/voorsterbosroute

Klik hier is de link voor de start van de excursie.

We zien jullie graag.

Datum & tijd
za 27 juli 2024 van 8:30 tot 17:30
Vertrekplaats

verzamelen: Veerweg 51, 6703CN Wageningen
start excursie: Voorsterweg 34, 8316 PT Marknesse

Bekijk vertrekplaats