Wilde flora voor de wilde fauna, Ecologische wandeling

Zaterdag 1 juni is er een natuurwandeling o.l.v. Leny Huitzing en Ina van Keulen met aandacht voor de biodiversiteit. April 2022 is het wildplukstandpunt van de landelijke KNNV, Vereniging voor Veldbiologie gewijzigd van ‘Wildplukken, liever niet’ in ‘Pluk niet: wilde flora voor de wilde fauna’.

Wilde planten vormen immers de basis van de  biodiversiteit. Houd je van wilde bijen en vlinders, laat dan de bloemen staan want deze dieren leven van het  stuifmeel en de nectar. Houd je van vlinders,  laat dan de wilde planten staan want de meeste rupsen eten bladeren. Ben je vogelaar, laat dan ook de wilde planten staan want bijn alle vogels voeren hun jongen met rupsen of volwassen insecten.

Tijdens deze ecologische wandeling in de Wageningse Bovenpolder kijken we wat we kunnen zien van de interactie tussen wilde planten, insecten en vogels.

Trek stevig schoeisel aan en kom u a.u.b. niet met de auto, daarvoor is onvoldoende parkeergelegenheid. Aanmelden bij Leny Huitzing lenyhuitzing@planet.nl). Bel in geval van regenachtig weer rond 13.30 uur  naar Leny Huitzing 0614061898 om te horen of de wandeling wel door gaat.

Datum & tijd
za 1 juni 2024 om 14:00
Vertrekplaats

Verzamelen om 14.00 uur op de Veerweg bij het begin van Aan de Rijn waar hekken zijn geplaatst om de fiets te stallen.