Urtica: digitaal of geprint?

Ook als KNNV zijn wij heel bezorgd over de grootte van onze klimaatvoetafdruk en is het bestuur naarstig op zoek om deze afdruk zo klein mogelijk te houden. Naast het evalueren van bijvoorbeeld onze excursie- en cursusactiviteiten kijken wij ook kritisch naar de gedrukte vorm van de Urtica. Immers het fabriceren van papier vergt miljarden liters schoon (grond)water en print-chemicaliën zijn niet erg milieuvriendelijk. Papier recyclen vergt ook heel veel energie om weer geschikt te maken voor gebruik.

Sinds enige jaren publiceren we Urtica zowel op papier en in elektronische vorm (digitaal). Als bestuur hebben we de indruk dat de digitale Urtica nog niet veel geraadpleegd wordt. Naast het wennen aan het lezen van documenten in digitale vorm staat de digitale Urtica een beetje verstopt staat op onze website. We zijn met de landelijke KNNV-organisatie (de beheerder van onze website) in gesprek om dit laatste te verbeteren.

Op deze pagina kunt je de recente versies van de Urtica lezen en downloaden.

Het archief van digitale Urtica’s vind je in de kennisbank. Kies daar voor Type publicatie: afdelingsblad, of sorteer op meest recent.

==> De nieuwste Urtica is ook te vinden onder het menu Nieuws!

Om aan de digitale Urtica te wennen, zullen we je de komende nummers ook digitaal toesturen. Natuurlijk hopen we dat de digitale Urtica jou en je huisgenoten ook veel leesplezier geeft en dat je nu al besluit om de Urtica voortaan alleen in digitale vorm te willen ontvangen.
Aan het eind van dit jaar zullen we als bestuur de balans opmaken en onze bevindingen en advies volgend jaar in de ledenvergadering bespreken.

Afmelden papieren Urtica

Formulier om af te melden voor het ontvangen van de papieren Urtica.

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.