De Levende Tuin

[Foto rechts Nynke Groendijk]

Workshop de Levende Tuin

Deze laagdrempelige workshop wordt gegeven door vier leden van de KNNV, afdeling Wageningen en omstreken. Tijdens de workshop wordt er dieper op in gegaan wanneer je nu een echte levende tuin hebt en zullen, naast basisprincipes, de behoeften van verschillende diergroepen worden uitgelegd.
De workshop bestaat uit een plenaire presentatie van circa 3 kwartier en een gedeelte waarbij deelnemers zelf aan de slag gaan met een ontwerp én stappenplan voor (een deel van) hun tuin. Tijdens dat tweede deel gaan de deelnemers zich verdiepen hoe ze hun tuin aantrekkelijker kunnen maken voor verschillende diergroepen of juist voor één groep in het bijzonder, waarbij deskundige begeleiding en inspiratiemateriaal aanwezig is.
Tuinervaring is voor deze workshop niet nodig, maar wel het enthousiasme om je tuin groener en diervriendelijker in te richten. Voorafgaand aan de workshop krijgen de deelnemers een kleine huiswerkopdracht. Tijdens en na de workshop kunnen diverse informatiematerialen worden geraadpleegd waarmee je direct aan de slag kunt!

De documentatie voor ‘De Levende Tuin’ kunt u via deze link downloaden.