Oproep vervolg merelonderzoek

De oproep om afgelopen voorjaar merelnesten te volgen in uw tuin heeft veel gehoor gekregen. We hebben daardoor dit voorjaar al veel merelnestjongen en volwassen merels gekleurringd in Wageningen en Nijmegen.
 
We kleurringen merels om de verspreiding van infectieziektes, zoals het Usutu-virus, in kaart te brengen. Veel uitgevlogen merelnestjongen (en volwassen merels) beginnen zich nu te verspreiden over een groter gebied. Om de verspreiding en overleving van uitgevlogen merels en volwassen merels te bepalen, hebben we veel waarnemingen nodig van merels.
 
We vragen u daarom om te letten op ge(kleur)ringde merels in de omgeving van Wageningen. Oudervogels en nestjongen zijn gekleurringd met een combinatie van 2 kleurringen, 1 witte ring met een zwarte letter en een metaalring. Meldingen van ge(kleur)ringde merels kunnen online worden doorgegeven of via merelnestonderzoek@gmail.com. Daarnaast zijn we ook erg blij met meldingen van incompleet afgelezen gekleurringde merels of merels met alleen een metaalring. We kunnen dan gericht in een klein gebied zoeken naar deze merel om die alsnog volledig af te lezen.
 
Alvast hartelijk dank voor uw hulp!
Jurrian van Irsel