Week van de Biodiversiteit

Leer de biodiversiteit in jouw omgeving kennen tussen 20 en 29 mei

Biodiversiteit is de verscheidenheid aan leven op onze planeet. Wil jij die soortenrijkdom leren kennen in jouw omgeving en meer leren over de natuur? Kom dan naar de Week van de Biodiversiteit van zaterdag 20 mei tot en met maandag 29 mei. De lokale afdelingen van natuurvereniging KNNV organiseren tientallen activiteiten door heel Nederland zoals excursies, lezingen, openbare inventarisaties en cursussen.

Internationale Dag van de Biodiversiteit

De Verenigde Naties hebben 22 mei uitgeroepen tot Internationale Dag van de Biodiversiteit. Op die dag staan we wereldwijd stil bij de waarde en rijkdom van het leven op aarde. Biodiversiteit bestaat niet alleen uit de variatie tussen soorten, maar ook de biodiversiteit binnen soorten oftewel de genetische diversiteit en de diversiteit aan ecosystemen waarbinnen al dat leven zich afspeelt.  

We danken ons leven aan die rijke biodiversiteit. Het levert ons niet alleen voedsel, maar ook drinkbaar water, zuurstof en zuivere lucht. En zorgt voor eindeloos veel verwondering en inspiratie. Biodiversiteit heeft ook een eigen, zelfstandige waarde: de intrinsieke waarde. Biodiversiteit is het beschermen waard! Om die reden werd de KNNV, de Koninklijke Nederlands Natuurhistorische Vereniging’ in 1901 opgericht. Wij richten ons sindsdien op natuurbeleving, natuurstudie en natuurbescherming.
Bekijk het programma op deze speciale landelijke pagina

Datum & tijd
ma 29 mei 2023