Vogelwerkgroep, avondexcursie naar Planken Wambuis voor de Nachtzwaluw

Vogelwerkgroep, avondexcursie naar Planken Wambuis voor de Nachtzwaluw

Een avond-fiets-excursie naar een gebied van aan de rand van de Edesche Heide. Van Natuurmonumenten en Defensie hebben wij toestemming om 1x per jaar in de avonduren na zonsondergang dit gebied te betreden in de hoop de Nachtzwaluw in de schemering te zien en horen, tegenover uitkijkpunt Valenberg bij Mossel op de Planken Wambuis. We zullen in alle rust aan de bosrand langs de heide wachten op wat komen gaat en in het donker terugfietsen naar de N224. We verzamelen om 20.30 uur op de parkeerplaats bij de schaapskooi op de Ginkelse Heide in Ede, gelegen aan de N224 (aan de overkant van restaurant Juffrouw Tok) en fietsen dan gezamenlijk richting uitkijkpunt Valenberg. Houd er rekening mee dat we pas tegen 22.45 uur weer terugfietsen dus zorg voor warme kleding, iets warms te drinken en goede fietsverlichting! (Bij knmi code geel, oranje of rood gaat de excursie niet door). Informatie: secretaris.vwg.wageningen.eo@gmail.com.

Om 19.15 uur vertrekken er fietsers (snelheid níet-elektrisch!) vanaf de Veerweg, hoek Holleweg via Onderlangs, Oranje Nassau’s Oord en Schaapsdrift naar de Schaapskooi.
Wie wil aansluiten is van harte welkom; tevoren aanmelden is niet nodig.

Datum & tijd
do 8 juni 2023 om 20:30
Vertrekplaats

We verzamelen om 20.30 uur op de parkeerplaats bij de schaapskooi op de Ginkelse Heide in Ede, gelegen aan de N224 (aan de overkant van restaurant Juffrouw Tok)