Stikstofproblematieklezingen

[Foto Marijke van der Giessen]

Op donderdag 24 november 2022 bestaat de Stichting Milieuwerkgroepen Ede 50 jaar. Dit lustrum wordt gevierd met een kleine terugblik op 50 jaar activiteiten van SME en twee lezingen over stikstof en biodiversiteit.

De sprekers

Dr. ir. Raoul Beunen, Universitair Hoofddocent ‘Omgevingsbeleid’ bij de Open Universiteit:
Waarom hebben we het nu zoveel over stikstof: een reflectie op de beleidsmatige worsteling met de bescherming van natuur tegen een overmaat aan stikstof.
Tegenwoordig gaat vrijwel geen dag voorbij zonder dat er iets over stikstof in het nieuws is. Er worden persconferenties georganiseerd vanwege adviesrapporten en gerechtelijke uitspraken en het onderwerp wordt tot in den treure in allerlei talkshows besproken. Bijna iedereen heeft ondertussen wel een mening over stikstof. Maar hoe komt het eigenlijk dat de stikstofproblematiek juist nu zoveel aandacht krijgt en wat betekent die aandacht voor de oplossing van het probleem?

Johan Vollenbroek, voorzitter van Mobilisation for the Environment:
Stikstof: Kunnen we het tij nog keren met betrekking tot klimaatverandering en verlies van biodiversiteit?
Vollenbroek is chemicus. Hij zet zich als voorzitter van de ngo Mobilisation for the Environment in voor de verbetering van de milieukwaliteit. Hij treedt op als vertegenwoordiger van bewoners- en milieuorganisaties bij het juridisch toetsen van milieuvergunningen en aanvechten van overtredingen van milieuregels door overheid en bedrijven. Vollenbroek kreeg in 2018 landelijke bekendheid toen hij met succes het Programma Aanpak Stikstof aanvocht.

Na beide sprekers is er ruimte voor vragen en discussie.

wanneer?
Donderdag 24 november 2022, 20.00 uur
Inloop vanaf 19.30 uur (ontvangst, koffie / thee), sluiting rond 22.30 uur
waar?
Edesche Concertzaal
Amsterdamseweg 9
6711 BE EDE

In verband met de capaciteit van de ruimte, is aanmelden verplicht via secretaris@sme-ede.nl!

Met vriendelijke groeten,
Bestuur SME