Nachtvlinders in het zonnetje – AFGELAST

[Diana-uil. Foto André Nagelhout]

Helaas is deze activiteit afgelast, de vlinders maakt het niet uit, maar de lampen om de vlinders mee te lokken springen gelijk stuk als er een regendruppel op valt. Helaas zijn de vooruitzichten voor 30 september ook niet goed, maar we wachten even af en hopen op mooi weer.

Publieksactiviteit in het kader van de Week van de Veldbiologie

Nachtvlinders kunnen gelokt worden door in het donker een groot verlicht laken te spannen, en dat gaan de experts van de KNNV Wageningen en omstreken dan ook doen op 23 of 30 september (afhankelijk van het weer).
Daarnaast zal er stroop gesmeerd worden op een paar bomen, want sommige nachtvlinders komen daar graag van snoepen. Op het laken en op de stroop zijn de nachtvlinders goed te zien en op naam te brengen. Neem een hoofdlampje en eventueel een stoeltje mee.
wanneer?
Vrijdag 23 september bij zonsondergang (19.30 uur), of, als er dan kans is op regen of wind, op 30 september.
waar?
Parkeerplaats bij pluktuin De Bosrand, Dorskampweg tegenover nr 15, Wageningen.
aanmelden?
Meld je vóór 21 september aan bij Maurice Franssen (fransseq@xs4all.nl); het maximum aantal deelnemers is 20. Mocht de avond op 23 september niet doorgaan, dan krijg je daarvan bericht.

Deze activiteit vindt plaats in het kader van de Week van de Veldbiologie, bekijk de speciale pagina op de site van de Landelijke KNNV om alle activiteiten te bekijken.

Datum & tijd
vr 23 september 2022 van 19:30 tot 22:30
Vertrekplaats

Parkeerplaats bij pluktuin De Bosrand, Dorskampweg tegenover nr 15, Wageningen.