Lezing Peter de Vries: ‘Soortenjagers’

[Foto Fred Hoorn]

Vogelwerkgroeplezing door Peter de Vries: ‘Soortenjagers’; 19.45 uur (19.30 uur zaal open)
Ooit stilgestaan bij het feit dat er vogelaars zijn die stad en land afreizen om zeldzame vogelsoorten te zien? Dit soortenjagen (of twitchen) was vroeger niet geheel onomstreden, maar tegenwoordig in brede vogelkring geaccepteerd. Zou je wel eens willen weten hoe iemand er toe komt midden in de nacht op te staan om een loei zeldzame vogelsoort te gaan scoren? Is twitchen alleen maar het verzamelen van herinneringen of zit er meer achter? Peter de Vries gaat proberen ons dit haarfijn uit te leggen. Peter de Vries werkt als onderzoeksassistent bij de afdeling Dierecologie van het Nederlands Instituut voor Ecologie in Wageningen. Hij kijkt zijn hele leven al naar vogels, en houdt van lijstjes.
Iedereen met een geldige QR-code is welkom. Een medewerker van Meet & Eat controleert bij binnenkomst de QR-code, die hoort bij de corona-app. Deze QR-code is ook met behulp van DigiD te printen, voor wie geen smartphone heeft: https://coronacheck.nl/nl/print/ Er hoeft geen 1,5m afstand gehouden te worden; iedereen gaat zitten. 
Zonder geldige QR-code wordt de toegang tot de avond geweigerd en inschrijven vooraf is noodzakelijk. Verplicht aanmelden (t/m woensdag 8 september): secretaris.vwg.wageningen.eo@gmail.com

Locatie en parkeren
Meet & Eat
Agro Business Park 10
Wageningen
Staat er niemand bij de deur, druk dan op de bel van het ‘restaurant’.

parkeren
Komt u met de auto: Bij de slagboom van het parkeerterrein bij ‘Meet & Eat’ staat een ‘zuiltje’ met een aantal knoppen. Druk op de knop met ‘restaurant’, dan wordt de slagboom vanuit het restaurant geopend. Bij het uitrijden gaat deze automatisch open.

Datum & tijd
do 9 september 2021 om 19:45
Vertrekplaats

Meet & Eat
Agro Business Park 10
Wageningen