Lezing ‘Floraontwikkeling in de Binnenveldse Hooilanden’

Presentatie door Henk Kloen.

Vier jaar geleden gingen de graslanden aan de Grift op de schop en ontstond het natuurgebied Binnenveldse Hooilanden. De verwachtingen waren hoog gespannen: kunnen we hier trilveen en blauwgras terug krijgen? De burgervereniging Mooi Binnenveld volgt het op de voet. Henk Kloen presenteert de flora-ontwikkeling aan de hand van de eerste monitoringsronde in 2021 en 2022. De soortenrijkdom is groot, en eerste doelsoorten verschijnen.

Henk Kloen is ecoloog en lid van afdeling KNNV Wageningen en omstreken. Hij volgt de ontwikkeling van de Binnenveldse Hooilanden op de voet en per fiets. Hij leidt er excursies en heeft meegedaan met de monitoring van de flora. Het fototoestel gaat altijd mee voor verrassende waarnemingen en belevingshoogtepunten.

di 21 februari 2023 van 20:00 tot 22:00
Vertrekplaats