Fietsexcursie oorsprong Renkums Beekdal

[Foto Guy Ackermans]

Tijdens een fietstocht naar de oorsprong  van het Renkums Beekdal bekijken we de relatie tussen de geologie, bodem, vegetatie en historisch landgebruik. De voorlaatste ijstijd heeft de Veluwe veranderd van een platte rivierdelta in een heuvelachtig landschap met een grote variatie aan bodemeigenschappen. Het historisch landgebruik heeft die variatie nog versterkt. Moderne landbouwmethoden en de uitbreiding van het stedelijk gebied hebben het landschap steeds eenvormiger gemaakt. Toch kunnen we in het veld nog veel zien van de geschiedenis van het landschap.
Informatie vooraf: Google met zoektermen: Over de verhalen van het landschap – Renkums Beekdal
Verzamelen: 09.30 uur. Bezoekerscentrum Renkums Beekdal, Nieuwe Keijenbergseweg 170 Renkum.

Route: Bezoekerscentrum, Quadenoord, Panoramaweg, De Ginkel, Mossel, Planken Wambuis, Buunderkamp, Bezoekerscentrum (ca. 28  km).

Aanmelden: Uiterlijk dinsdag 14 september via wim.braakhekke@renkumsbeekdal.nl.

Het maximum aantal deelnemers is 15. Na aanmelding krijg je zo snel mogelijk bericht of je mee kunt doen. Vermeld bij aanmelding je 06-nummer, voor het geval de excursie op het laatste moment wordt afgelast.

Bij twijfel over het weer: bel op 16 september voor 9:30 uur naar 06 – 38 60 626 2 om te vragen of de excursie doorgaat.

Datum & tijd
do 16 september 2021 van 9:00 tot 12:00